Hoe het allemaal begon

Ooit was dit restaurant de paarden-, koeien- en stierenstal van (hobbyboer) Jan Dorrestijn.

Vele jaren is er met volle teugen genoten van alles wat komt kijken bij het boerenleven. Zoals de beesten voeren, de stallen uitmesten, hooien, balen en uiteraard de geboortes van vele kalfjes en veulentjes. Daarbij werd hij jarenlang steevast elke zaterdag bijgestaan door kleinzoon Jim. Tot het moment dat het werk gewoon teveel werd en hobby meer werk werd dan hobby.

De stal kwam leeg te staan, en we zijn op zoek gegaan naar de mogelijkheid om een nieuwe invulling aan deze ruimte te geven. Na veel verschillende ideeën te hebben bedacht en bekeken besloten we uiteindelijk te gaan voor het realiseren van een pannenkoekenboerderij.

Echter, om horeca te mogen starten op deze plek, hebben we, naast heel veel geduld, ook heel veel stappen moeten doorlopen. Het bestaande bestemmingsplan moest worden gewijzigd en dat bleek nog niet zo simpel.

Al met al zijn we zo’n 4 jaar bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen maar het was het meer dan waard.
Op 17 december 2014 kregen we te horen dat de vergunning rond was en vanaf dat moment zijn we keihard aan het werk gegaan.

De stal werd grotendeels afgebroken en opnieuw opgebouwd tot ons restaurant. De achterwand, met daarin het grote ronde raam, zie de bovenverdieping, is intact gebleven.

Na maandenlang heel hard werken heeft Pannenkoekenboerderij De Wildenburg op 12 oktober 2015 de deuren geopend.

Puur, landelijk en lekker!